Tänkte skriva lite om våra val och tillval som vi gjorde till huset.
När det gäller tillvalen tänkte vi att vi skulle i 1:a hand välja sådant som är svårt eller bökigt att göra i efterhand.
 
Vi beställde ett inflyttningsfärdigt hus då vi inte hade något annat vettigt boende under rivnings och byggperioden. Vi har dessutom renoverat det gamla huset under 3 års tid och kände oss smått less på allt sådant. Vill man kan man ta huset målningsförberett och får då själv lägga golv, tapetsera väggarna och sätta lister på plats. Detta får man såklart ett prisavdrag för.
 
Utvändigt valde vi en lite dyrare entrédörr än standarddörren. Vi valde en takkupa på baksidan och hade sån tur då de precis släppt den nya takkupan med 3 fönster istället för 2:) Vi valde att beställa en veranda till entrén även fast det säkert är mycket billigare att fixa en egen, men här kände vi att vi ville ha en direkt då vi har barn och hundar och barnvagnar som ska in i och ut ur huset ett antal ggr/dag. Takpannor och hängrännor m.m. tog vi i svart då garaget har svart och även våra två grannar.
 
Invändigt valde vi nivå 1 på köket. Tänkte skriva mer om det i ett eget inlägg vid ett senare tillfälle.
Vi valde bort monteringen av handtagen på luckorna då vi ville köpa egna. Vi valde även bort standardspisen som ingår i nivå 1 då vi hade med oss induktionshällen från gamla huset. Därifrån hade vi även med oss diskmaskin, ugn och Micro. Kyl och frys tog vi i rostfritt.
 
Vi valde tapeter ur standardsortimentet då vi ändå tror att vi kommer att tapetsera om längre fram. Jag tyckte inte att sortimentet var speciellt upplyftande, men nu när de sitter på plats är vi nöjda. "Lyxade" till oss med en fondvägg i vardagsrummet.
 
Vid entrédörren valde vi klinker och även badrummet fick sig kakel och klinker och golvvärme. Det hade vi först tänkt fixa själva, men insåg att då måste ju toaletten på öv vara klar och det kan ju ta ett bra tag tills dess;)
 
 
Trappen till övervåningen blev den dyrare av de två som går att välja på och här hade vi tur då det blev kampanjpris på den i samma veva som vi beställde huset:)
 
Kampanj var det även på kaminerna från Contura så det blev den med täljsten. Vi tog en grå då jag tycker att grått blir lite "mjukare" mot täljstenen.
 
 
Där har ni våra val. Hade gärna valt finare golv, kök m.m., men pengarna ska ju räcka till också;)
 
 

Kommentera

Publiceras ej