För nästan 1 vecka sedan var vi på Tekniskt samråd.
Vilket möte! Vi gick därifrån och kände oss nedtryckta i skorna. Tala om att ta bort all glädje vi haft ang vårt husbygge.
Det hela började med att de kom 35 min för sent! De hade visst varit på något arbetsplatsbesök. De hade inte koll på vart vår mapp var med alla dokument de fått av oss, vår KA och Smv var så de fick gå runt och leta. De påstod att de inte fått vissa dokument, men som låg i högen av papper som de inte ens tittat i. Väldigt oproffesionellt!
Under mötet var de två inspektörerna väldigt negativa och ställde massa frågor och verkade mest tycka att vi var dumma i huvudet som skulle bygga ett hus. Att huset kommer i två moduler plus gavelspetsar och takkassetter och sätts ihop på 8h kunde de inte förstå. Det måste vi åka ut och se, sa de.
Energiberäkningen var räknad på två personer.
-Ja det ser man ju direkt, ni har ju två barn (de var med på mötet), flickor dessutom! Det säger bara swisch så står de i duschen i flera timmar. Jovisst de är ju 7 mån och 2,5 år.
Visst vi förstår att det finns lagar och regler när man bygger hus, men man behöver inte vara så väldans negativ. De skulle verkligen behöva tänka på hur de uttrycker sig.
Vi gick nästan därifrån och kände att Nej nu blåser vi av allt, för att bygga hus kan ju bara gå åt pipan och bli ett totalt misslyckande. 

1 kommentarer

Anna-Karin Vernberg

01 Jun 2013 18:09

Fy, vad otrevligt! Tråkigt att bemötas på det viset. Kommunen ska ju uppmuntra till nybygge och vara serviceinriktade. I Åre kommun jobbar man mycket med service, men jag är ju politiker i kommunen så jag får nog bra bemötande ändå. Hoppas de är trevligare nästa gång!
/Anna-Karin

Kommentera

Publiceras ej