Blev som vanligt väckt kl 06:30 av det underbara ljudet av en grävmaskin;) Grusbilen var även här med ett lass med grus.
Eftersom det är fredag går de hem tidigare typ kl.14 men idag skulle de gå vid 13. När klockan var strax efter 12 önskade de oss en trevlig helg och gick hem:)
De har i varje fall börjat flytta betongelementen från gräsmattan in till grundytan. Tyvärr inte de som står framför plåtskjulet där gräsklipparen står så gräsmattan förblir oklippt ett tag till.

För nästan 1 vecka sedan var vi på Tekniskt samråd.
Vilket möte! Vi gick därifrån och kände oss nedtryckta i skorna. Tala om att ta bort all glädje vi haft ang vårt husbygge.
Det hela började med att de kom 35 min för sent! De hade visst varit på något arbetsplatsbesök. De hade inte koll på vart vår mapp var med alla dokument de fått av oss, vår KA och Smv var så de fick gå runt och leta. De påstod att de inte fått vissa dokument, men som låg i högen av papper som de inte ens tittat i. Väldigt oproffesionellt!
Under mötet var de två inspektörerna väldigt negativa och ställde massa frågor och verkade mest tycka att vi var dumma i huvudet som skulle bygga ett hus. Att huset kommer i två moduler plus gavelspetsar och takkassetter och sätts ihop på 8h kunde de inte förstå. Det måste vi åka ut och se, sa de.
Energiberäkningen var räknad på två personer.
-Ja det ser man ju direkt, ni har ju två barn (de var med på mötet), flickor dessutom! Det säger bara swisch så står de i duschen i flera timmar. Jovisst de är ju 7 mån och 2,5 år.
Visst vi förstår att det finns lagar och regler när man bygger hus, men man behöver inte vara så väldans negativ. De skulle verkligen behöva tänka på hur de uttrycker sig.
Vi gick nästan därifrån och kände att Nej nu blåser vi av allt, för att bygga hus kan ju bara gå åt pipan och bli ett totalt misslyckande. 

Idag har de kommit en liten bit till.
Vi har även bestämt oss för att låta samma firma fixa hit grus och lägga framför garaget och huset. När de ändå är här! Skönt att få det gjort:)